A TESCO idén tavasszal írta ki tehergépjármű-tenderét, amelyre négy kategóriában – 3,5; 7,5; 18 és 24 tonnás gépkocsikkal – lehetett jelentkezni. A legnagyobb magyarországi élelmiszer-üzletlánc minden kategóriában elsősorban az üzemeltetési költségek, az alkatrészek elérhetőségei és ára, valamint a menettulajdonságok alapján választotta ki az összességében legelőnyösebb ajánlatot. Ezek figyelembe vételével a 24 tonnás járművek között a Scania P270 bizonyult a legjobbnak.
 
A P-sorozat a Scania helyi áruterítésre és szállítmányozásra tervezett specializált teherautója. Egyágyas hálófülkés, tágas új nappali fülkés, valamint rövid fülkés változatban készül, Euro 3-as, 4-es és 5-ös motorjainak teljesítménye 230-tól 420 lóerőig terjed. A Tesco által megrendelt és átvett öt darab P270LB 6×2 HNA típusú tehergépjármű 270 lóerős Euro 4-es motorjának lökettérfogata 9 liter, maximális nyomatéka pedig 1250 Nm, így még teljes terhelés mellett is rugalmasan reagál a városi környezet jelentette kihívásokra.
 
A korábban említett szempontokon túl fontos szerepet játszott a döntésben a Scania környezetbarát motortechnológiája is, mivel a TESCO Magyarországon is felelősséget érez és vállal mind természeti, mind társadalmi környezetéért és sokat tesz ezek megóvásáért, fejlesztéséért.
 
A döntés meghozatalakor a számszerűsíthető és forintosítható tényezőkön kívül figyelembe vették még a piaci tapasztalatokat is, amelyek szintén a Scania különlegesen megbízható P-szériája mellett szóltak.
 
A hűtős felépítménnyel ellátott kamionokat a TESCO Debrecen, Miskolc és Nyíregyháza körzetében a saját tulajdonban levő, elsősorban kisebb – néhány száz négyzetméteres – boltjai ellátására állítja csatasorba. Mivel ezen boltok száma várhatóan tovább nő a közeljövőben országszerte, ezért a vállalat kezdeti tapasztalatait felhasználva a későbbiekben tovább szeretné bővíteni tehergépjármű-parkját.