Az olasz Instituto di Arte Applicata e Design nevű iskola hat hallgatója a Studiotorino nevű formatervező-céggel és a Mercedes Como-ban található formatervező központjával közösen készítette el a Coupetorino 2013 elnevezésű autó terveit és 1/4 méretarányú kicsinyített modelljét.

Lényegében egy kombi felépítménnyel ellátott Mercedes SL-ről van szó, aminek két változatát is kidolgozták a hallgatók -  Bruno Arena, Michele Bavaro, Riccardo Luigi Cascone, Stefano Manini, Dario Pellegrino és Cristiano Zanot -, a különbség a hátsó sárvédő kialakításában van. Nem egyszerűen a formát kellett megalkotniuk a diákoknak, de el kellett végezni a megtérülési számításokat, a gyártás tervezést is.

Május 27-én mutatták be a modellt, arról egyelőre nincs szó, hogy akár csak kis szériában is, de gyártásba kerülne a legújabb Mercedes Shooting Brake. Nem előzmény nélküli alkotás a Coupetorino 2013, öt évvel ezelőtt már készült egy hasonló alkotás az előző generációs SL alapján Coupetorino 2008 néven, az se lépett túl a modell-stádiumon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!