Noha a Mercedes S-osztály vásárlóinál a pénz nem számít, mégis ez volt az indoka annak, hogy Malajziában megindult az S-osztály összeszerelése – a világon harmadik országként, Németország és Vietnam után. Ehhez kellett még az is, hogy az aktuális törvényben eltörölték a hibrideknél a belső égésű motor 2,0 literes lökettérfogat-korlátozását, így jelentősen olcsóbb tud lenni az S 400 Hybrid.

Számszerűsítve a dolgot jelenleg a legolcsóbb Mercedes S-osztály Malajziában az S 300 L, amelyet 660 000 ringgitért (45,6 millió Ft) lehet megkapni, az S 350 L pedig 851 000 ringgitért (58,8 millió Ft) kellett fizetni a vám és luxusadó miatt. Ez utóbbi két tétel megfizetésétől mentesül 2015 végéig a helyi összeszerelés okán az S 400 L Hybrid, amelynek 587 888 ringgit (40,6 millió Ft) az indulóára – ez jelentősen olcsóbb a régi rendszer által kalkulált, még márciusban ígért „900 ezer ringgit alatti” (62,2 millió Ft) vételárnál. Nem csoda, hogy a helyi Mercedes forgalmazó 15 millió ringgit, mintegy 1 milliárd Ft befektetéssel elkezdte a hibrid változat helyi összeszerelését.

Az egyszerűség kedvéért számos olyan felszerelés, ami Európában feláras extra, benne van a malajziai összeszerelésű példányokban – 13 hangszórós Burmeister hifi, négy zónás klíma, intelligens LED fényszórók, stb -, az egyszerűen benzinmotoros alapváltozat nem csak drágább, de kevésbé jól felszerelt is, mint az S 400 L Hybrid. Nem csoda, hogy a maláj forgalmazó úgy számol, lényegében csak S 400 L Hybrid-et fognak értékesíteni a jövőben.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!