Az autóipar világszerte nehéz helyzete ellenére, noha az idei első negyedév kissé, 17,2 százalékkal gyengébb volt a tavalyinál, a környező országokhoz képest nagyszerűen eredményt teljesített hazánkban a Mercedes-Benz személyautók részlege és a smart.  
Hesz Tamás, a Mercedes-Benz Cars értékesítési- és marketing vezetője: „Kiváló esélyt látunk a Magyarországon április 1.-én bemutatott új E-osztálynak, amely a biztonság, a komfort és a gazdaságosság mércéjének számít a felső kategóriában.“  Az új E-osztály egyedülálló vezetőtámogató rendszerei még jobban kiépítik a márka előnyét a felső-közép kategóriás autók között. Ilyen például az Éberség-figyelő Attention Assyst, az Adaptív Távfény-asszisztens és a az akut baleseti helyzetben működésbe lépő önműködő vészfékezés.

Különös fénypont érkezik májusban, az új E-osztályú Coupé megjelenésével, hiszen ez az autó egészen különleges módon ötvözi az érzelmi hatást a hatékonysággal. Klasszikus, B-oszlop nélküli oldalvonalával és teljesen leengedhető oldalablakaival ez a dinamikus, kétajtós kocsi különösképpen érvényre juttatja az új E-osztály dinamikus designját.

Júniusban jön a 2009-es S-osztály és az S 400 HYBRID. Iránymutató komfort- és hajtómű-újdonságaival és legkorszerűbb biztonsági megoldásaival a Mercedes-Benz „zászlóshajója“ megszilárdítja pozícióját, mint a márka innováció-hordozója és a modern járműtechnika éllovasa. Műszaki csúcspontjai közé tartozik a világ első sorozatgyártású, lítium-ion akkumulátoros hibridhajtása az S 400 HYBRID modellben, a világ legtakarékosabb benzinmotoros luxuslimuzinjában. A száz kilométerenként mindössze 7,9 literes fogyasztás csupán 186 gramm per kilométeres szén-dioxid kibocsátásnak felel meg.