Az aláírt megállapodás szerint a Kia Motors egyike lesz a FIFA hat hivatalos partnerének, és a legmagasabb szintű szövetségre lép a FIFA-val, így megkapja a jogot a 2010-es és 2014-es Világkupákon és egyéb FIFA-eseményeken való részvételre, valamint kizárólagos marketingtevékenységet folytathat, nagyobb sajtónyilvánosságban részesül, ezen kívül részt vehet a szervezet speciális rendezvényein és fejlesztési kezdeményezéseiben.

A Hyundai Motors még 2003-ban írt alá egy szerződést a 2006-os németországi FIFA Világkupa™ szponzorálásáról. Az új megállapodás egy példa nélküli, nyolc évre szóló együttműködést nyit meg, melyhez a Kia Motors 2007-ben csatlakozik. A FIFA honorálja a Hyundai-Kia csoport elkötelezett hozzáállását a világ legkedveltebb játékához, lehetővé téve a Hyundai és Kia számára, hogy a FIFA hivatalos járműszállítóiként bemutathassák járműveiket a FIFA rendezvények közönségének. 

A FIFA-val való együttműködés során a Kia és a Hyundai nem csak a 2010-es és 2014-es FIFA Világkupát™ fogja szponzorálni, hanem a 2007-től megrendezett egyéb FIFA sporteseményeket is, többek között a FIFA Ifjúsági Világkupát (FIFA World Youth Championships), a FIFA Női Világkupát (FIFA Women’s World Cups), és olyan új FIFA versenyeket is, mint a FIFA Interaktív Világkupa (FIFA Interactive World Cups), és a FIFA Tengerparti Labdarúgó Világkupa (FIFA Beach Soccer World Cups).