A Mercedes-Benz SL Grand Edition változata – ez a név a különösen exkluzív modelleket illeti meg a gyár szerint – egyedi külső-belső kialakítással jön, az egyébként is választható karosszériaszíneket fényes/matt króm kiegészítőkkel kombinálják, elöl 19, hátul 20 colos felniket alkalmaznak.

Az utastérben a fémes csillogású designo tundra brown pearl bőrkárpitot használják, a sportkormány karimáján csak alul és felül, hiszen ahol a vezető a kezét tartja, ott jól tapadó, perforált Nappa bőrt kap a karima. Alapfelszerelésként jár a 10 mm-es ültetést adó sportfutómű, a légsál, az aktív multikontúr ülések és a parkolósegéd is. A 3,0 literes V6-os biturbó (367 LE/500 Nm) vagy a 4,0 literes V8-as biturbó (455 LE/700 Nm) motorral választható az SL Grand Edition.

Az egy számmal kisebb méretű roadsternél, az SLC-nél a Final Edition piacra dobásával kezdték meg a típus hivatalos búcsúztatását. Az itt választható napsárga színnel az 1996-ban még SLK-néven piacra dobott roadster világpremierjére utalnak, egyébként hat szín közül lehet választani, amelyekhez kontrasztos (a sötétekhez króm, a világosakhoz fényes fekete) kiegészítők tartoznak, alapfelszerelés a 18 colos könnyűfém felni.

Az AMG Line modell jelenti a kiindulási alapot, amihez jár a 10 mm-es ültetést adó sportfutómű is – erről le lehet mondani a normál futómű javára –, az utastérben szürke/fekete bőrkárpit és karbonhatású betétek teszik különlegessé a Final Editiont. Az SLC mindhárom erőforrásával választható a limitált széria, tehát az 1,6-os turbóval (156 LE/250 Nm), a 2,0 literes turbóval (184 LE/300 Nm vagy 245 LE/370 Nm) és a 3,0 literes V6-os biturbóval is (390 LE/520 Nm).