A Volkswagen Haszonjárművek egy benzines és két dízel erőforrással kínálja a Caddy Maxi modelleket. A benzinmotor teljesítménye 75 kW / 102 LE, de még erősebbek a különösen gazdaságos üzemű TDI-erőforrások. Újdonság a kínálatban a 103 kW / 140 LE teljesítményű 2.0 TDI, a dízel belépőmodellben pedig a 77 kW / 105 LE teljesítményű 1.9 TDI dolgozik. Utóbbi opcióként a kettős tengelykapcsolós DSG váltóművel is kombinálható.

A Caddy Maxi haszonjármű-kiviteleinek piaci bevezetése 2008 első negyedévére várható.

A 47 centiméterrel 4.875 milliméter hosszúra nyújtott Caddy Maxi az egyik legnagyobb modell a kompakt kisáruszállítók között, amit igen magas fokú variálhatósággal egészít ki. 3.002 milliméteres tengelytávjával akár 4,2 köbméteres rakteret is kínál, hasznos teherbírása a 800, míg a vontatható tömeg az 1.500 kilogrammot is elérheti, s mindezt akár 2.250 milliméter hosszú rakfelület mellett. Utóbbi pedig a Vario-válaszfal és a lehajtható első utasülés segítségével akár három méter felettire is növelhető. Kívánságra a Caddy Maxi zárt áruszállító változata második tolóajtóval, hátul pedig a kétszárnyú kialakítás helyett felfelé nyíló raktérajtóval is rendelhető. A hátsó kerékjáratok közötti rakodószélesség 1.170 milliméterrel igen kedvező értéknek számít, így hosszirányba fordítva itt az Euro-paletta is elfér.

A Volkswagen Caddy Maxinak mind a haszonjármű, mind a személyautó verziója 2008 első negyedévének a végén érkezik meg a hazai kereskedésekbe.