Noha virtuálisan még gondjai vannak az utakkal, a valós életben a Google meg akarja hódítani az aszfaltot önjáró autójával, amelynek megvalósulása felé hatalmas lépés a szabadalom bejelentése.

Egészen pontosan olyan járműről van szó a 8,078,349-es számú dokumentumban, ami emberi működtetésről át tud váltani önálló üzemelésre – miután az egy megfelelő referenciapontot maga mögött hagy. A fenti képen ezt a QR-kódnak látszó ábra jelöli, de ez csak illusztráció, ezen felül a pontos GPS koordinátára is szüksége van a járműnek. Utóbbi ugye az Egyesült Államok hadseregétől függő dolog, akik gombnyomásra tudják növelni vagy csökkenteni a civil GPS jel pontosságát, nem is beszélve az esetleges zavaró tényezőkről – toronyházak, alagutak. A Google önjáró autója tehát az infrastruktúra felé is jelentős követelményeket támaszt, azaz nem feltétlenül valósítható meg használata a mai utakon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!