Az egykori Egyesült Államokban működő Lamborghini forgalmazó őrizte meg az utókor számára ezt az 1987-es Countach 5000 QV-t, amely ugyan már a széria végéről származik, azaz tele van mindenféle szárnyakkal és injektoros, azonban különleges állapota miatt így is megérdemli az odafigyelést.

Új kora óta mindössze 1979 km-t tett meg az autó – érdekes módon km-ben számol az USA-specifikációs autó műszerfala. Magától értetődően a fekete fényezés, a bézs belső és az arany színű kerekek is még gyári állapotúak, az autót november 4-én szervizelték utoljára, azaz működőképes. Már ha valaki használná ezt a múzeumi tárgyat.

Még 2005-ben volt egy nagy szerviz, amely során átmosták a benzinellátó-rendszert, kicserélték a hibás befecskendező fúvókákat, új gyújtókábeleket és elosztót kapott az autó, november elején csak olaj- és gyertyacserére volt szükség a beindításhoz. Három nappal az aukció cége előtt 130 000 dolláron jár az ajánlott ár, azonban ez még nem érte el a minimálárat. Úgy tűnik az egyedülálló állapothoz egyedülálló ár is tartozik.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!