A Münchenben kiadott „Busfahrer” című szaklap felhívásának keretében Németország egész területéről közel 1000 női és férfi buszvezető nyilvánított véleményt.

A szavazás során az autóbuszok megjelenésével, formájával, esztétikai értékével, újszerűségével, biztonsági felszereltségével, kidolgozási minőségével, vezetői munkahelyével, irányíthatóságával és menettulajdonságaival kapcsolatban kellett leadni a voksokat. További szempontot jelentett a járművek utasbarát jellege, illetve a kilátás a sofőrfülkéből. A lap szerkesztői az értékelés során a szavazók általános összbenyomását is figyelembe vették.

Összesen 20 európai gyártó autóbuszaira lehetett szavazni. A mini- és midibuszok kategóriájának élén a Mercedes-Benz Tourino végzett. A Setra a távolsági, a városi és a turistabuszok mezőnyében egyaránt remekelt: a távolsági modellek közül az S 415 UL, a városi autóbuszok közül az S 415 NF bizonyult a legjobbnak – mindkettő a MultiClass 400 sorozat tagja. A magazin hozzáértő olvasóinak szavazatai alapján a TopClass 400 típuscsalád képviselője, az S 416 HDH lett 2007. legjobb turistabusza.