Az egyik első autó, amelyben csillagos égboltot lehetett rendelni, a Rolls-Royce volt, de ma már több más autóban is elérhető ez az extrafelszerelés. Az angolok most ünneplik a Phantom típus tíz éves évfordulóját, és ebből az alkalomból elkészítették a Celestial nevű egyedi példányt.

Ennek különlegessége, hogy a hátsó ülések felett lévő csillagos égbolt pontos másolata annak az égnek, ami Goodwood felett volt látható 2003-ban, amikor az első autó elkészült. Több mint 1000 fényforrást kellett a tetőkárpiton pontosan elhelyezni, a végeredmény helyességét a South Downs Planetárium igazolja.

Az ülések bőrkárpitja „alkonyat” színű, ami a gyár szerint tökéletesen utánozza a felhők nélküli éjszakai égbolt árnyalatát. Ezen kívül még olyan apróságokat is készített az egyedi igényeket kielégítő Bespoke Csapat, mint a gyémánt-berakásokkal díszített analóg óra a műszerfalon. Azt nem árulta el a Rolls-Royce, hogy mennyibe kerül a Celestial Phantom, de ennél az autónál úgyis az a lényeg, hogy ötleteket adjon a reménybeli vásárlóknak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!