A német szakszervezeti vezető szerint Nagy-Britannia törvénytelenül adott támogatásokkal vette rá a GM-et az Astra gyártásának odatelepítésére, ami miatt veszélyben van a bochumi gyár léte.

Wolfgang Schaefer-Klug szerint gazdaságilag nem lehet megindokolni a GM döntését, hiszen – a legális támogatások maximumát nyújtva – Rüsselsheimben, az Opel legmodernebb gyárában autónként 219 eurót lehet spórolni az Astrán. Tisztán gazdasági szempontok alapján tehát nagyon nem éri meg a gyártás Nagy-Britanniába költöztetése, ezért vizsgálatot követelt az ügyben. A szakszervezet azért aggódik, mert az Astra helyét venné át Rüsselsheimben a Zafira Tourer, amely a bochumi gyár egyetlen exkluzív (csak itt gyártott) terméke. Az Európai Parlament felkérte az EU Bizottságot az ügy részletekbe menő felülvizsgálatára. Addig is izgatottan várják a németek június 28-át, amikor az Opel közreadja a jövőbeli üzleti terveit, amelyekből kiderülhetnek az esetleges gyárbezárások.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!