Amíg a BMW i3 Urban Suite esetén egy kicsit azért át kellett rendezni a belső teret, hogy a fő helyen utazó kényelmesen elférjen, a kínálat másik végletét jelentő X7-esnél már könnyebben ment a luxusbelső kialakítása, a ZeroG Lounger nevű átépítésnél a jobb első utas kapja a kényeztetést.

Az utasok akár 40 vagy 60 fokban is megdönthetik a fotel háttámláját, a biztonsági öv a fotel szerves része, így minden szögben tökéletes biztonságot garantál, a technológia innovatív biztonsági tulajdonságainak köszönhetően pedig a BMW X7 modellbe épített ZeroG Lounger fotelek máris megfelelnek mindenféle biztonsági előírásnak. A fotelt nem csupán integrált biztonsági övvel, de teljes körű légzsákrendszerrel is felszerelték, amely egy esetleges baleset esetén garantálja az utas biztonságát. Az ütközési erőhatásokat a fotelsínek nyelik el.

Döntött pozícióban az utast a BMW X7 tetőkárpitjába épített kijelző is szórakoztatja, amelyen az utazással kapcsolatos összes információt is valós időben tekintheti meg. A fekvő pozícióban fellépő, nyugtalanító mozgási energiákat egy beépített csillapító rendszer hivatott csökkenteni. A bajor prémiumgyártó ügyfeleinek attól sem kell tartaniuk, hogy okostelefonjuk utazás közben lemerül, hiszen egy vezeték nélküli okostelefon-töltővel felszerelt készüléktartó gondoskodik a minden pillanatban optimális töltöttségi szintről. A készüléktartót ráadásul úgy helyezték el a készítők, hogy igény esetén az abba fektetett okostelefon minden üléshelyzetben kiválóan látható legyen.