A helyi adótörvényekhez igazodva újból 3995 mm hosszúságú lett a lépcsős hátú Swift, azaz a Maruti Dzire karosszériájának hossza. Egyébként teljesen újratervezték a karosszériát, a kocsi orrából elcsaltak pár centit a minél hosszabb hátsó lépcső elérése érdekében, amit viszont a króm bőkezű alkalmazásával kompenzáltak.

Ezt a témát folytatják az utastérben, legalábbis a csúcs-felszereltségnél, ahol nem csak a műszerfal kap fautánzatú betétet, de a kormány karimájának alsó része (ami persze kiegyenesített) is ilyen. Hosszabb lett az utastér, elöl 2, hátul 3 centivel szélesebb, de a csomagtér is gyarapodott, 316-ról 376 literre nőtt a befogadóképessége.

Változatlanok a motorok, az 1,2-es benzines (84 LE) és az 1,3-es turbódízel (75 LE) lesz választható, az alapszint kivételével robotizált váltóval is rendelhető a Maruti Dzire, amelynek megjelenése ellenére nem kerül sor a generációváltásra, hiszen az előd is megvásárolható marad – fapados felszereltséggel a flottavásárlók (taxi) számára. Az újdonság biztonsági felszereltsége (2 légzsák, ABS) az indiai piacon jónak számít.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!