A GRSP Magyarország Egyesület országos kampányt indít a gyermekülések megfelelő használatáért. A www.casper-project.eu felmérése szerint a gyermekülések 70 százalékát nem megfelelő módon rögzítik az autókban, az ok sokféle lehet: nehézkesen mozgatható gyermekülés, rossz hozzáférés, tapasztalatlanság. Épp ezért ajánlatos olyan helyen venni a gyermekülést, ahol rögtön bele lehet próbálni az autóba. Aki már rendelkezik gyermeküléssel, annak a kampányhoz csatlakozott Magyar Autóklub szakemberei szolgálnak ingyenes tanácsadással.

A GRSP Egyesület mindig is a biztonsági öv és a gyermekülés megfelelő használatáért kampányolt. A statisztikák szerint 1-40 éves kor között a baleset a leggyakoribb halálok, a gyermek esetén 70 százalékos aránnyal az első helyen a közlekedési balesetek szerepelnek. Az anatómiai különbségek – nagy fej, gyenge nyak – miatt például fontos, hogy 4 éves korig hátrafelé néző gyermekülésben utazzon a csemete, a szülők azonban túl hamar fordítják menetirányba a gyermeket.

November 29-én indul az online kurzus az autosules.info eboldalon November 29-én indul az online kurzus az autosules.info eboldalon

Szintén érdemes észben tartani, hogy néhány kivételtől eltekintve jobb, ha az ütközést követően nem vesszük ki a gyermeket az ülésből, hanem csak a kórházi vizsgálatot követően. Ne az legyen az első reakció, hogy kivesszük a gyermeket az ülésből, hanem az, hogy az ülést vesszük ki gyerekestül az autóból.

Az Autóklub is támogatja a kampányt, a szervizekben a szakemberek ingyen nyújtanak tanácsokat a helyes gyermekülés-rögzítéshez Az Autóklub is támogatja a kampányt, a szervizekben a szakemberek ingyen nyújtanak tanácsokat a helyes gyermekülés-rögzítéshez

A nemzetközi kampány támogatója még a Raben logisztikai csoport is, többek között nekik köszönhető, hogy november 29-től elindul az autosules.info weboldalon az online kurzus, amely 13, egymásra épülő egységből áll, és menet közben számon is kérik a tanultakat. Az ismeretterjesztés mellett a kurzus elvégzői között nyereményeket is kisorsolnak, gyermekülést és az Autóklub pályáján végzett vezetéstechnikai képzést lehet majd nyerni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!