A több mint 16 hónapja tartó rekonstrukció eredményeként a Porsche Buda megújulva áll ügyfelei rendelkezésére. A munka nagyságrendjére jellemző, hogy a modernizáció eredményeként a Porsche Buda jelenleg a legnagyobb, a Magyarországon működő Porsche – Inter Auto márkakereskedések között. Ez egyben azt is jelenti, hogy Magyarországon az egyik legtöbb gépkocsi fogadására és javítására képes bázis jött létre a Prielle Kornélia, a Hauszman utca és a Szerémi út által határolt területen.

A modernizáció során a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő korszerű építészeti és szerkezeti megoldásokkal, valamint a gyári Corporate Identity-nek teljes mértékben megfelelően épültek fel, illetve alakultak át a négy forgalmazott márka, a SEAT, a Škoda, a Volkswagen és a Volkswagen Haszonjárművek bemutatótermei.

A beruházásnak eredményeként minden területen jelentősen csökkent a várakozási idő. A gyorsszerviz létrehozásával a kisebb javítások azonnal elvégezhetők: ilyen például az olajcsere, motordiagnosztika, fékbetét-csere, kipufogó javítás. Kísérleti jelleggel a gyorsszerviz 2005. novemberétől december végéig minden szombaton 7.30 h-tól 13 h-ig áll nyitva az ügyfelek előtt.

A gyorsszerviz keretein belül kialakított gumis részleg új szolgáltatásaként lehetővé válik a téli és nyári gumik tárolása is. A háromszintes raktár 1440 garnitúra gumiköpeny tárolására alkalmas. Az új nagyteljesítményű gépkocsi-mosó a legkorszerűbb textilkefés, vonszoló-pályás technológiának köszönhetően óránként 40-45 jármű tisztítására alkalmas.

Ugyancsak a várakozási idő csökkentését segíti elő a raktárkapacitás jelentős bővítése, hiszen az eddigi 6500 alkatrész helyett most már csaknem 9000-féle alkatrész tárolására van lehetőség.

A szervizállomások száma az eddigi 38 munkaállásról 53-ra bővült. A fényezőkapacitás 4-ről 9-re emelkedett, a lakatos műhelyben az eddigi 8 helyett immár 12 kocsi javítása is megoldható. Az általános javítóműhely is jelentősen bővült az eddigi 20-ról 28 állásúra. A fűthető rámpával szerelt tetőtéri parkoló alapterülete 2750 négyzetméter, amely 137 személygépkocsi számára biztosít parkolási lehetőséget.

A Porsche Buda kiszállításai azt igazolják, hogy a rekonstrukcióval egyidőben sikerült megfelelően kiszolgálni az ügyfeleket. Csupán idén májusban, júniusban és júliusban összesen csaknem 8000 ügyfélmegbízást teljesítettek. Mindez azt jelenti, hogy naponta átlagosan több mint 120 gépkocsi javítása zajlott le. Értékesítési oldalról nézve ezt az időszakot, mintegy 680 új és használt gépkocsit értékesített a márkakereskedés, ami meghaladta az előzetes terveket. Mindezt olyan piaci környezetben sikerült teljesíteni, amikor a Magyarországon értékesített gépkocsik száma mintegy 13-14 százalékkal esett vissza a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A Porsche Buda a Porsche-Inter Auto márkakereskedői hálózat tagjaként 1994-ben kezdte meg működését és az elmúlt 11 év alatt több, mint 18.000 új, valamint 5.000 használt autót értékesített. A jövőben az új márkakereskedésekben évente 2.000 új és 700 használt autó értékesítését tervezi a cég.