Nem várt mértékben csökkentették a biztosító társaságok a kötelező biztosítás 2012. évi díjakat. Az előzetes 5%-os díjcsökkenéssel szemben már 10-15%-al kínálják kedvezőbben a 2012. évi kötelezőket a biztosítók, így az átlagdíja akár évi 15 ezer forint alá is csökkenhet. Vannak olyan ügyfél szegmensek, ahol a díjcsökkenés mértéke a fizetendő baleseti adót mértékét is meghaladja, nekik nettó díjmegtakarítást jelenthet a kötelező biztosítás váltás. – adott tájékoztatást a www.biztositaskotelezo.hu portál.

Ellenőrizze Ön is a díját pár perc alatt: Kötelező biztosítás kalkulátor 2012

Mi az a baleseti adó?

Még el nem fogadott törvénytervezet, amely alapján a kötelező biztosítás 2012. évi díjára vetett 30%-os új adó kerül bevezetésre. A baleseti adót minden szerződőnek meg kell fizetni, függetlenül attól, hogy okozott-e kár, illetve milyen bónusz besorolásban van. Mivel még nem fogadták el a törvényt, a közzétett kötelező biztosítási díjak a baleseti adó összegét nem tartalmazzák!

Kik válthatnak kötelező biztosítást 2012. évre?

Nem mindenki! 2010. január 1-től eltörölték az egységes január 1-i évfordulót. A később vásárolt gépjárművek esetében a vásárlás dátuma, vagy új üzembentartó bejegyzésekor a bejegyzés dátuma lesz az új kötelező biztosítási évforduló. Az évforduló dátumát a biztosítási kötvényen található meg, és biztosító váltás előtt szükséges ellenőrizni azt! A  fentiek miatt a 4,2 millió kötelező szerződésből kb. 700-800 ezer ügyfélnek változott már meg a  biztosítási évfordulója.

Január 1-i évfordulós a szerződésem, meddig válthatók?

Ebben az esetben a meglévő szerződését legkésőbb december 1-ig kell felmondani a biztosítójánál írásban, a 2012. évi szerződését legkésőbb idei év december 31-ig kell megkötnie 2012. január 1. kockázatviselési kezdettel. Amennyiben alkusz által üzemeltetett online kötelező biztosítás portálon köti meg a szerződését, akkor a teljes adminisztrációt elvégzik Ön helyett (meglévő szerződés felmondása, új szerződés megkötése, bónusz átvezetése az új szerződésre), miközben csupán egy aláírt alkuszi megbízást kell időben visszaküldenie a biztosítás megkötése után. A szolgáltatás legtöbb esetben teljesen díjmentes és az ajánlott díjakra árgaranciát vállalnak.
Kötelező biztosítás 2012. évére jelentős átrendeződést következhet be a biztosítási piacon a fentiek miatt, ezért mindenki számára érdemes a jelenlegi szerződésének díját teljes körűen ellenőriznie, az igénybe vehető kedvezmények figyelembe vételével. (x)

Ellenőrizze Ön is a díját pár perc alatt: Kötelező biztosítás kalkulátor 2012