Az 1798-ban alapított Boodles ékszermárka szakemberei még 2023 májusában látogatták meg a Bentley autógyárat egy esetleges együttműködés reményében, és gyorsan megszületett a megállapodás. Annak érdekében, hogy a különleges anyagok és színek a lehető legjobban érvényesüljenek, a vászontetős Continental GTC-t választották kiindulási alapnak, az akkor még elérhető W12-es benzinmotorral. Szándékosan egy szürke példányt választottak – Anthracite fényezés, szürke tető, Tungsten színű felnik –, hogy ebből a háttérből még jobban kitűnjenek az újdonságok.

A karosszéria külsejére Powder Pink színű díszcsíkokat festettek fel a Mulliner műhely szakemberei, az első sárvédőkre jelvények kerültek. Az utastérben is megjelenik a Powder Pink szín, de az igazi újdonságot az ajtókárpitokra és az üléstámlákra varrott Be Boodles motívum jelenti, a pontosan 278 566 öltéssel 6 óra alatt végeztek a speciális varrógépek. Az ékszergyártó által készített medált a könyöklő előtt, a váltókar mögött helyezték el. A műszerfalon és az ajtón használt kettős díszbetét felső része fa, alsó része tizedmilliméter vastag kő, a kettőt Powder Pink színű díszcsík választja el. Ugyanilyen színű a szellőzőnyílások vízszintes pereme, a levegő útját elzáró gombokat 24 karátos arannyal vonták be.

A Bentley Continental GTC W12 Mulliner Boodles kabrió ára nem ismert, de azt elárulták, hogy április 11-én fogják meghirdetni az eladásra.