Az összevont eredmények összevetése alapján a stuttgarti autómárka az előző év ötödik helyezéséről lépett előre és ért el a kiviteli minőség tekintetében élenjáró pozíciót. Mindez a Mercedes-Benz által az ügyfelek elégedettsége és a termékminőség fokozása érdekében indított kezdeményezésének eredményességét igazolja.
 
A „J.D. Power Award“ aranyérem kitüntetést 2007-ben az E-, S- és SL-osztály kapta. Ezek a Mercedes-Benz modellek piaci szegmensük minőség tekintetében legmagasabb szintű képviselőinek számítanak. További siker, hogy a sindelfingeni Mercedes-Benz gyárat pedig  „J.D. Power Award“ ezüstéremmel tüntették ki.

A Mercedes-Benz figyelemreméltó sikeréhez mindenekelőtt az új S-osztály, az új M-osztály, valamint az E- és SL-osztály új generációjának piaci bevezetése járult hozzá. Az USA-ban készített ezen tanulmány szerint a Mercedes-Benz lépett előre a legnagyobbat az összevetésben az előző évhez képest.

Az éves vizsgálódás során a vélemények felmérését végző amerikai piackutatók az újautó vásárlók körében a vásárlást követő első 90 napon belül érdeklődtek a vevők elégedettsége felől, továbbá értékelték az autókat a kivitel és a járműkoncepció minősége tekintetében.