Ezen a héten tartja a BMW München közelében azt a rendezvényét, ahol néhány kiválasztott újságírót megautóztatnak az új M3-as és M4-es álcázott prototípusaival – a volán mögött a DTM pilóták ülnek majd.

Az újságírók nem csak az anyósülésen szerzett tapasztalataikról tudnak majd beszámolni, de még a héten később hivatalosak lesznek az új sportmodellek műszaki adatai. Egyelőre még csak pletyka szinten tudjuk mondani, hogy a 3,0 literes soros hathengeres turbómotor teljesítménye 430 lóerő lesz, a maximális nyomatéka meghaladja az 500 Nm-t.

A formát még titkolják, álca nélkül csak az M4 tanulmányt láthatják majd a meghívottak, illetve néhány műszaki csemegét. Az elektronikusan vezérelt M differenciálmű tudása egy drift-programmal bővül, ennek jelentését nemsokára megtudhatjuk, és az is biztos, hogy az első segédkeret immár karbonból készül majd, ami egyfelől nagyobb merevséget biztosít, másfelől 2 kg-mal csökkenti az orr tömegét. Pár napon belül még többet megtudhatunk a BMW M3-asról/M4-esről.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!