339 000 forintért kapható a legolcsóbb Kenwood navigátor 339 000 forintért kapható a legolcsóbb Kenwood navigátor

A Kenwood számos autómárkához és típushoz (Alfa Romeo, Chevrolet, Ford, Hyundai, Kia, SEAT, Skoda, Subaru, Suzuki, VW) kínál rendkívül igényes, teljesen gyári kinézetű és tudású készülékeket. Árpalettájuk igen széles, a fejegységek a beépítő készlettel és a kormánytávvezérlő adapterrel együtt 339 és 499 ezer forint között mozognak. Nézzük, melyik készülék mit tud, s milyen többletfunkciókra lehet még „rávenni” a navigátorokat a Kenwood kiegészítőinek választásával.

DVD-lejátszás, iPod- és USB-csatlakozó, tévétuner, Bluetooth és még közel sincs vége a sornak… DVD-lejátszás, iPod- és USB-csatlakozó, tévétuner, Bluetooth és még közel sincs vége a sornak…

Árfüggőben: méretbeli és tudásdifferenciák
A beépíthető Kenwood jármű­na­vigációs és multimédiás rendszerek mindegyike teljes Európa térképszoftverrel ellátott. A Garmintól származó adatbázis igen részletes hazai lefedettséggel bír, valóban utca- és házszámpontos navigációra képes, sőt még azt is megmondja, hogy az érkezési címünk az utca jobb vagy épp a bal oldalán található. Beépített TMC (Traffic Message Channel) aktív útinformációs rendszerrel is bír, melynek révén a közúti akadályokról, lezárásokról, dugókról immár hazánkban is kaphatunk friss tájékoztatást.

A beépített vezeték nélküli Bluetooth telefonkihangosítón ke­resztül az arra alkalmas zenehordozó készülékkel akár kedvenc számainkat is meghallgathatjuk autónk hangszóróin keresztül. A legolcsóbb Kenwood fejegység a DNX-5240 BT (339 000 Ft), mely 6,1 colos színes érintőképernyővel, 4×50 wattos teljesítményű saját erősítővel, RCA kimenettel és front AV-bemenettel is rendelkezik. A teljes navigációs menü magyar nyelvű, a készülék hangutasításokkal is kezelhető. A DNX-7240 BT (449 000 FT) többek között 6,9 colos monitorjával, motoros dőlésszög-szabályozójával és plusz egy RCA kimenettel tud többet olcsóbb testvérénél. A csúcsot a DNX-9240 BT képviseli (499 000 Ft), melynek képernyője már 7 colos, és 5.1 csatornás Dolby Digital hangkezelő rendszer és 5 voltos aranyozott RCA-csatlakozó is jár hozzá.

Természetesen számos opciós kiegészítőt is csatlakoztathatunk, ilyen például az analóg tévétuner (44 900 Ft) a földi sugárzású tévéadások vételéhez, a színes tolatókamera (54 900 Ft) és az iPod-adapter (11 990 Ft). A színes képet közvetítő tolatókamera felbontása 270 000 pixel, mechanikai igénybevételnek, víznek ellenálló tokozással is el van látva. Az iPod-adapter révén a Kenwood fejegységgel kezelhető valamennyi Apple iPod és iPhone 3G is. Az adatátvitel gyorsasága pedig videóanyagok valós idejű lejátszását is lehetővé teszi.