A tavaly legyártott mintegy 15.000 darabbal együtt eddig már több mint 115.000 darab új Ford Focust vett át tulajdonosa. A Ford Focus legsikeresebb európai piacai továbbra is Nagy-Britannia, Spanyolország, Németország és Olaszország.

Az új Ford Focus gyártása 2004 őszén idult el a Fordnak a németországi Saarlouis-ban található üzemében. A spanyolországi Valenciában működő összeszerelő üzem januárban indította el a gyártást, míg a Szentpéterváron található üzemben most nyár elején kezdődik meg az új Ford Focusok összeszerelése.

A négyajtós változat gyártásának elindításával most már valamennyi karosszéria típus (3 ajtós, 5 ajtós, kombi, illetve 4 ajtós) elérhető Európa szerte. “Miután az úgynevezett volumen modellek értékesítése elkezdődött, a sportos Focus ST változatot az év későbbi részében vezetjük be, a Vignale koncepció autón alapuló kupé-kabrió gyártása pedig jövőre indul el” – jelentette ki Geoff Polites, a Ford marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős európai alelnöke.

Az első Focus gyártásának elindulása, 1998 októbere óta mintegy 3,2 millió darab kelt el a Ford legkedveltebb modelljéből Európában. “Az új Focus nagyon jól kezdett egész Európában” – hangsúlyozta Geoff Polites. “Az összes modell közül leginkább ez szimbolizálja termékfejlesztésünk agresszív ritmusát. Az ügyfelek nagyra értékelik dinamikus új vonalait, úttartását, az összeszerelés minőségét, a prémium érzetet és a biztonságot, azokat a minőségi tulajdonságokat, amelyeket az emberek az első generációs Ford Focus 1998-as bevezetése óta elvárnak” – tette hozzá.