Palik László ül a Red Bull Racing Formula 1-es autójának volánja mögé és nem mással, mint egy Gripen vadászrepülőgéppel fog versenyezni. A vadászgép pilótaülésében Bochkor Gábor élvezi a puszta gyorsulás izgalmait és örömeit.
A Red Bull Racing Formula-1 Team pedig mindent megtesz majd, hogy a versenyautó pilótája még egy ilyen hihetetlenül kemény küzdelemben is bizonyítson – hangzott el az eseményt beharangozó tájékoztatón.

Első pillantásra nem igazán egyértelmű, miért játszik a sport – és különösen a technikai sportok – ilyen fontos szerepet a Red Bull életében, pedig egyszerű a magyarázat. A Red Bull elsősorban a sport szeretete miatt foglalkozik a sporttal, számára a kihívás, a teljesítmény, a verseny a lényeg.

A Red Bull Racing Formula-1 Team versenyigazgatója, Christian Horner sajnos nem tudott részt venni a sajtóeseményen, de a versennyel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:
„Nyilvánvalóan nagyon örülünk annak, hogy az év ilyen sikeresen kezdődött, hiszen David Coulthard majdnem dobogós lett Ausztráliában, ezt követően szereztünk még két pontot a malajziai és a bahreini futamokon és mindannyian azért szurkolunk, hogy a hétvégi barcelonai futamon is sikeresek legyünk és pontot szerezzünk. Ami a Gripen vadászrepülőgép és a Red Bull Racing Formula 1 autó versenyét illeti, örülünk ennek a kihívásnak és annak, hogy Palik László fogja vezetni az autót, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. Azt hiszem mi mindannyian – így a Red Bull Racing csapata is – egy nagyon érdekes repülőnapnak nézünk elébe. Fantasztikus lesz látni, az F1-es autó és a Gripen puszta gyorsulását is. Ha Palik László jól teljesít, akkor szívesen látjuk máskor is a volán mögött. Mindenesetre biztos, hogy számunkra is nagy kihívás a verseny és alig várom, hogy személyesen láthassam.”