Az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Porsche-tulaj két hónappal ezelőtt festette fel a Preysingstraße 35-ös szám alatt található háza előtti közterületre a fehér négyzetet, amelynek a közepére egy hatalmas megállni és várakozni tilos jelzést is pingáltak. Ezt követően az itt megálló autókon saját maga által gyártott, jogi következményeket kilátásba helyező figyelmeztetéseket helyezett el, egyébként meg saját sportkocsijával vette igénybe a közterületet.

Érdemes megjegyezni, hogy a müncheni Abendzeitungban megjelent cikk szerint a ház kapuja mögött csak egy mini-kert, és nem gépkocsitároló található, azaz nem a behajtását garantálta ezzel az ingatlantulajdonos, hanem a háza előtti parkolóhelyet saját magának rekvirálta önhatalmúlag. Persze ez nem tetszett a parkolási gondokkal küzdő környéken lakóknak, és megkeresték az illetékes hatóságot, hogy lesznek szívesek rendezni a helyzetet. Mivel Németországról van szó, a hatóság először személyesen próbálta meg tisztázni a helyzetet a háztulajdonossal, majd mivel nem érték utol, hivatalos levélben szólították fel az eredeti helyzet helyreállítására, aminek a múlt hétvégén eleget is tett – a korábbi jelzést fekete festékkel tüntette el. Az Abendzeitung riporterének telefonos megkeresésére az idegesnek tűnő háztulajdonos nem kívánt válaszolni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!