Mindehhez jóval rövidebb idő szükséges, mint a pótkerék felszereléséhez, s a készlet egyszerre takarít meg helyet és tömeget. A ContiComfortKit különböző járműgyártók részéről elsőszerelésben is megjelenik, de gumikereskedésekben is megvásárolható.

Az AutoBild szerkesztőségének különböző tömítőanyagokkal végzett tesztje során a ContiComfortKit a „példás” minősítést szerezte meg, s tesztgyőztesként végzett. A CCK segítségével gumidefekt esetén feleslegessé válik a kerékcsere. A jármű rövid időn belül ismét visszanyeri mozgásképességét, s az út maximum 80 kilométer/óra sebességgel és legfeljebb 200 kilométeres távolságig folytatható. A defekt gyors elhárítása különösen az autópályákon, építési szakaszokon vagy alagutakban fokozza jelentős mértékben a biztonságot.

A CCK mérete nagyjából egy A4-es papírlapéval megegyező, magassága 10 centiméter, tömege mintegy 2 kilogramm. A pótkerék feleslegessé válásával így mintegy 50 liternyi helyet és átlagosan 18 kilogrammot takarít meg a csomagtartóban.

A ContiComfortKit a gumikereskedésekben vagy az Interneten a www.conticomfortkit-shop.de szerezhető be. A CCK rendszerét több más gyártó mellett a Ford, a Volvo és az Aston Martin alkalmazza elsőszerelésben.