A cégcsoport elmúlt negyedévi beszámolója ennek ellenére nem értékelhető egyértelműen pozitívan; az egyes üzletágak eltérő teljesítményt nyújtottak. Rekordszintű, 38,3 milliárd forint üzleti eredményt produkált a kutatás-termelés. A csoport 799 milliárdos árbevételéből 99 milliárddal részesedő üzletág 74 százalékos forgalomemelkedés mellett érte el a 125 százalékos üzemiprofit-javulást. Ebben szerepet játszott az olajár és az USA-dollár erőssége, továbbá az, hogy a hazai termelésű földgáz transzferára 72 százalékkal emelkedett.

A csoport teljes napi átlagos szénhidrogén-termelése az első negyedévben 8,6 százalékkal haladta meg a 2005 első negyedévi értéket. Számottevő mértékben – 36 százalékkal, 24,2 milliárd forintra – csökkent viszont a feldolgozás és kereskedelem üzemi eredménye, miközben az árbevétel e területen 49 százalékos bővülés után megközelítette a 476 milliárd forintot. A profitromlást a gyorsjelentés azzal magyarázza, hogy a forgalom növekedése, illetve a magasabb benzinárrések, továbbá a helyi valutákhoz képest erős dollár nem tudta ellensúlyozni a dízel- és egyéb termékek mérséklődő árrését.

Mindemellett csökkent a brent és urál típusú olaj közötti árkülönbözet. A csoport eladásai a volumenadatokat tekintve 7 százalékkal (167 kt) növekedtek az idei első három hónapban 2005 azonos időszakához képest. Ezen belül azonban – az emelkedő árakra lényegesen érzékenyebben reagáló – benzinértékesítés változatlan maradt, míg a dízeleladás 14,3 százalékkal (148 kt) bővült.

A petrolkémiai üzletágnál a nemzetközi piaci tendenciák kedvezőtlen hatását nem volt képes ellensúlyozni a belépő új kapacitásoknak köszönhetően megnövekedett értékesítés. A szegmens üzemi eredménye 62 százalékkal csökkent, 3,7 milliárd forint volt. A gázüzletág periódusra eső 86,2 milliárd forintos üzemi eredményéből 72,2 milliárd a Mol Földgázellátó és Mol Földgáztároló eladásából származó nyereség. A cégértékesítést figyelmen kívül hagyva az üzletág nyeresége 14,5 milliárd annak ellenére, hogy a hatósági áremelések nem kompenzálták teljes mértékben az importgáz árának az emelkedését.