1998 óta csaknem 180.000 TT Coupét gyártottak a győri gyárban. „Büszkék vagyunk arra, hogy Győrben gyártottuk az időközben kultuszautóvá vált Audi TT Coupét, valamint arra, hogy a sportkocsi új generációját is itt fogjuk gyártani. A TT, a sportautók ikonja, és egyben hungarikum.”- mondta Thomas Faustmann az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke.

Az Audi TT Coupé gyártása 1998-ban kezdődött Győrött. Rövid időn belül meghódította a sportkupék szegmensét és hamarosan kultuszautó lett. 1999-ben az Audi a nyitott sportkocsik kedvelőinek nagy örömére az Audi TT Roadsterrel bővítette kínálatát. A sikeres széria különösen sportos változata, a TT quattro sport 2005-ben került a piacra.

Az Audi Hungaria a sportkocsikat az Audi AG-val közösen, kooperációs szerződés keretében gyártja. Az Audi TT első generációjából naponta, három műszakban átlagosan 250 darab gördült le a gyártósorról. Az éves kapacitás 55.000 egységet tett ki.

Audi Hungaria

A győri székhelyű Audi Hungaria az Audi AG 100 százalékos leányvállalata, immár 13 éve a Volkswagen-konszern egyik központi motorszállítója. Itt gyártják az Audi TT Coupé és TT Roadster személygépjárműveket is. Az Audi Hungaria évek óta Magyarország legnagyobb exportőre és az ország egyik legnagyobb árbevételt elérő vállalata. 2005-ben összesen 1.693.609 motor (14 %-os növekedés 2004-es évhez viszonyítva) készült. Az elmúlt évben összesen 12.307 Audi TT Coupé és TT Roadster hagyta el a gyártósorokat.

Az eredetileg tervezett 180.000 Audi TT Coupé és Audi TT Roadsterhez képest a mai napig több mint 300.000 sportkocsi készült a győri gyárban. Világszerte több mint 40 országba szállították ki az itt gyártott személygépjárműveket.

Az Audi TT második generációja április 6-án debütált Berlinben a Brandenburgi kapu előtt. Az új modell sorozatgyártása néhány héten belül kezdődik meg. Ezzel párhuzamosan tovább folytatódik az első szériás TT Roadsterek gyártása.