A jubileumi jármű egy Atego 1222 L, amelyből a közép vállalat az elkövetkező hetekben kilenc további ugyanilyen építésű modellt fog átvenni. A W. & L. Jordan 1919 óta tevékenykedik a padlóburkolók nagykereskedelmének területén. A családi vállalkozás 30 telephelyről szállítja ki széles és magas minőségi színvonalú termékpalettájának darabjait Németország teljes területén. Megközelítőleg 100 sofőrjük áll szolgálatban éjjel-nappal. A W. & L. Jordan járműparkja kereken 90 tehergépkocsiból áll.

„Ügyfeleink pontosságot várnak. Azért használjuk az Ategot, mert ez a jármű még soha nem okozott nekünk csalódást.“ – indokolta meg a járműpark 90%-át kitevő Mercedes-Benz márka iránti elkötelezettségét Jörg Ludwig cégvezető.

Az új Atego a jármű összkoncepcióját tekintve már 1998. évi piaci bevezetése során új mércét állított a menetkomfort és a jármű kezelésének tekintetében. Ezt 2004-ben egy átfogó modellápolás követte. Az Ategoban a 900-as építési sorozat négy- és hathengeres soros motorjai dolgoznak 4,25, 4,8 és 6,4 literes lökettérfogattal, teljesítményük 90 és 210 kW (122-től 279 LE-ig). A vezetőfülke mind kívül, mind belül átalakult. Az Atego sikerének legfőbb titka rendkívüli sokoldalúságában rejlik. Egyedülálló tulajdonsága abban rejlik, hogy kifejezetten az elosztóforgalomra fejlesztették ki. Használhatósága a különféle üzletágakat tekintve rendkívül széles körben optimális, a kialakítások gazdag választékát kínálja a motor, a hordképesség és a felépítmények tekintetében is. Az elosztóforgalomban felmerülő speciális ügyfélkívánságok teljesítésére egyre többen érdeklődnek a Telligent váltóautomatika iránt is.