Ezen megállapodás értelmében, a PSA Peugeot Citroën a 2007-es év közepétől biztosítja legújabb fejlesztésű, közvetlen befecskendezéses 2,2 literes dízelmotorját a Mitsubishi Motors-nak. A motor kivételesen környezetbarát tulajdonságait a PSA Peugeot Citroën saját fejlesztésű részecskeszűrője (FAP) garantálja.

A Mitsubishi Motors idén januárban kezdi forgalmazni Európában legújabb összkerék-meghajtású szabadidő-terepjáróját, az Outlandert, és kínálatát még 2007 végéig a PSA Peugeot Citroën új, 2,2 literes dízelmotorjával szerelt verzióval kívánja kiegészíteni. A Peugeot 4007 és a Citroën C-Crosser már a 2007-es év közepére tervezett bevezetéstől forgalmazza a 2,2 literes, részecskeszűrős dízelmotorral szerelt változatokat. 

A két konszern 2005 júliusában határozta el, hogy egyesíti erőit, és közösen készíti el a PSA Peugeot Citroën összkerék-meghajtású modelljét, amelynek alapját a Mitsubishi Motors Corporation új – akkor még fejlesztés alatt álló – platformja képezi.

Ez a motorokra vonatkozó új megállapodás, amely az eredeti szerződésnek még nem volt része, jelzi, hogy a két fél az alkatrész beszállításon keresztül megerősíti kapcsolatát, valamint hogy az eddigi együttműködés mindkét csoport megelégedésére szolgált.
 
A Mitsubishi Motors és a PSA Peugeot Citroën a továbbiakban is folytatja az együttműködést azokon a területeken, ahol biztosítható a felek win-win pozíciója.