A floridai űrhajósoknak biztosított egy éves használatra Corvette-eket Jim Rathman Chevrolet márkakereskedése, a most eladásra kínált 1967-es modellévű példányt Neil Armstrong kapta, aki az első ember volt, aki a Hold felszínére lépett.

Persze amikor az 1966. december 15-én átadott autó 1967. karácsonya után egyszerű használt autóként egy NASA alkalmazott tulajdonába került, még nem volt ilyen híres az első tulajdonosa. Azonban az autót később egyszerű használati tárgy volt, amelyet az autóhoz adott papírok tanúsága szerint 1981-ben kivontak a forgalomból.

Ekkor már kivágott kerékjáratokkal és meglehetősen lestrapált megjelenéssel és műszaki tartalommal rendelkezett az autó, amely egyébként a feláras, 7,0 literes, 390 lóerős V8-assal, négyfokozatú kézi kapcsolású váltóval rendelkezik. Az internetes árverésen már 120 000 dollár fölött jár a licit, de még nem érte el a minimálárat. Nem lepődnénk meg, ha csillagászati magasságokba emelkedne a Corvette ára…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!