A Citroën C6 a márka megújulásának újabb állomása, amellyel a felsőkategóriás gépkocsik világában jelenik meg. A C6-ost a nagy Citroën elődök egyedi, időtálló stílusa és korszakalkotó újításai ihlették, amelyekkel már évtizedekkel ezelőtt megalapozta hírnevét világszerte. A Citroën C6 elegáns, kifinomult, luxus kivitelű, tehát eleget tesz a felsőkategóriás gépkocsikkal szemben támasztott követelményeknek, és ezeket a Citroën alapértékeivel ötvözi.

A C6 a Citroën hagyományos, mégis folyamatosan fejlődő értékeiből építkezik: a stílus, kényelem és élenjáró műszaki megoldások megtestesülése. Letisztult, lágy vonalaival kényelmes belső térkialakításával, valamint hasznos technikai újításaival tűnik ki. A hologram kivetítős rendszer, a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés (Afil), a Xenon kanyarkövető fényszórók, az elektronikusan szabályozott hidropneumatikus felfüggesztés és az új 208 lóerős V6 HDi motor a legmodernebb műszaki tartalom legfontosabb elemei.

Merész, megkapó stílus

A Citroën C6 formatervezése magával ragadó. A gépkocsi méretarányait, tetővonalát és íveit nézve első pillantásra a Citroën stílusjegyeit magán viselő karosszéria rajzolódik ki előttünk. Letisztult vonalainak, valamint a hosszú első kinyúlással és a rövid hátsó résszel kialakított terek harmóniájának köszönhetően a luxusautó méltóságteljességét a kupé eleganciájával párosítja. A C6 igazi műremek: a Citroën és a felsőkategóriás gépjárművek alapvető stílusjegyeit egyesíti. A C6 orr-része a függőleges fényszórókig meghosszabbított, krómozott Citroën emblémát magában foglaló széles hűtőrácsnak köszönhetően, azonnal elárulja, hogy a gépkocsi melyik márkához tartozik. Az oldalfalakra és a finom élekkel osztott, széles motorházfedélre felnyúló fényszórók határozott megjelenést biztosítanak a gépkocsinak, amit az alacsony karosszéria még inkább kiemel. A C6 tekintélyparancsoló megjelenésével, stabilitást, teljesítményt és helykínálatot sugalló hosszú tengelytávjával és lendületes, áramvonalas profiljával lenyűgöző látványt nyújt. Az ablakok követik a tető áramvonalas ívét, amelynek a hátsó oszlopoknál hosszan hátranyúló, lefelé húzódó vonala a kupék világát idézi. A keret nélküli üvegek még inkább kiemelik az ablakok egyedi stílusát.

A gépkocsi hátsó része teljesen újszerű. Felépítése, szépsége, eredetisége harmonikus egységet alkot. A hátsó ablak homorú formájával hoz újat. Hátul az eredeti vonalvezetésű csomagtartóajtó zárja le a karosszéria ívét. A mobil légterelő a Citroën kulcsfontosságú értékei között nyilvántartott aerodinamikai tulajdonságokat javítja. A hátsó oldalfalakra felnyúló, egyedi formatervezésű, gömbölyded formájú lámpák egészen a lökhárító felső széléig érnek, amelyet krómozott díszléc szegélyez. A gépkocsi alsó részén is ilyen krómozott díszléc fut végig.

A tágas belső tér és a letisztult műszerfal pompás kényelmet ígér. A rendkívül finom belső kivitel, a nemes anyagok és végül a nagyméretű, formatervezett és ergonomikusan kialakított ülések derűs és nyugodt utazásra csábítják a Citroën C6 utasait. A gépkocsi stílusán túlmenően a Citroën az élenjáró technológia, a dinamizmus és a kényelem terén is újat hozó, egyedi modellt kínál.

Magas szintű műszaki újdonságok a kényelem és biztonság szolgálatában

A Citroën C6 új koncepció szerint kialakított vezetőteret kínál, amely a vezető tájékoztatását szolgáló letisztult műszercsoportot, egy középen elhelyezett nagyméretű kijelzőt és egy hologram kivetítős rendszert foglal magába. A kivetítő rendszer hologramszerűen, a szélvédő elé vetíti a legfontosabb információkat (sebesség-, vagy navigációs adatok) jelentős mértékben növelve ezáltal az aktív biztonságot. A Citroën C6, túl a C4 és C5 modelleken már megtalálható, intelligens, vezetést segítő rendszereken – mint a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, a parkolást segítő rendszer elöl és hátul, a Xenon kanyarkövető fényszórók, a sebességszabályozó és sebességkorlátozó berendezés -, a Citroën modellek közül elsőként rendelkezik elektromos rögzítő fékkel.

A Citroën C6 valódi felsőkategóriás gépkocsi, amit a rugalmasságot és vezetési kényelmet garantáló egy-egy V6-os benzin-, ill. dízelmotorból álló választék is alátámaszt: a 215 LE DIN (155 kW) teljesítményű, 3 liter hengerűrtartalmú benzinmotor és az új 208 LE DIN (150 kW) teljesítményű 2,7 literes, részecskeszűrővel felszerelt HDi motor. Ezekhez a motorokhoz hatfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik. A C6 a nagy Citroën elődök nyomdokán haladva új, elektronikusan szabályozott hidropneumatikus felfüggesztéssel büszkélkedhet, a kényelem, az úttartás és a dinamizmus egységét teremtve meg. A C6 a nagy elődök hagyományait követve kivételes menettulajdonságokkal rendelkezik és a belső térkialakítást, exkluzív szintre emeli.

Luxusautóhoz méltó kényelem

Az utastér minden egyes eleme az egyedi térkialakítás jegyében született: többféleképpen állítható ülések, kiváló hangszigetelés, kellemes belső hőmérséklet és egyedi vezetőtér. A vezetőtér eredeti kialakításának és a műszerfal ergonómiájának köszönhetően a vezető teljes figyelmét az útra összpontosíthatja. A külső zajokat kiszűrő, rétegelt oldalüvegek is nagymértékben segítik a koncentrálást vezetés közben. A gépkocsi tágas helyet kínál az utasoknak. Az utastérbe elektromosan elcsúsztatható hátsó ülések is beépíthetők, amelyek optimális pihenő pozíciót biztosítanak a kikapcsolódás perceiben. Így mindegyik utas számára biztosított a meghitt és egyéni igényeinek megfelelően kialakított tér.

Az ajtókba beépített rakodóhelyeket a modern lakberendezésből átvett formatervezés szerint alakították ki, ennek megfelelően egy kerekeken gördülő nappalit kínálva. Végül, az utasok még nagyobb kényelmének biztosítása érdekében a gépkocsi bal és jobb oldalon, valamint elöl és hátul külön-külön szabályozható klímaberendezéssel rendelkezik, amelynek finom levegőelosztó rendszere egységes levegőréteget hoz létre az elöl ülő utasok körül, kiváló termikus komfortérzetet biztosítva számukra. Túl azon, hogy magán viseli a felsőkategóriás gépkocsikat meghatározó legfontosabb jegyeket, mint az elegancia, kifinomultság és méltóságteljes megjelenés, a hagyományos és egyben egyedi vonásokkal rendelkező Citroën C6 kitűnik a saját szegmensén belül jelenleg referenciának számító modellek közül.