A Right Guard Racing pilótáját nagyon sok ismerose és barátja elkísérte a MotoGP csehországi helyszínére, sokan szurkoltak Petiért, ám a várva várt siker csak nem akart összejönni.

Peti a Forward Racing színeiben egy KTM motorral versenyzik, amivel sokan vártuk, hogy előbb-utóbb összeszokik. Ám a gépen hiába próbáltak már ki a csapat mérnökei minden lehetséges beállítást, újabb és újabb problémák merülnek fel, majd ma reggelre a szakemberek is beismerték, hogy ebből a motorból nem lehet kihozni több teljesítményt és nem találják a problémát. Miután a Cseh Nagydíjon sem derült ki, hogy mi okozza a motorerő hiányát, ezért Sebestyén Peti menedzsmentje végső elhatározásra jutott: a szeptember 2-4. közötti futamra megpróbálnak mindent megtenni, hogy a pilóta egy másik motorral állhasson rajthoz. Reméljük, ezzel már sikerül túljutni a holtponton és Peti végre bizonyíthat a kudarcok után.

Sebestyén Péter: „Őszintén szólva, jobb eredményben reménykedtem itt Brnoban. Számomra ez nagyon fontos verseny volt, hiszen sokan eljöttek megnézni, szurkolni, segíteni és ezt pedig szerettem volna ezt egy jó eredménnyel meghálálni. Rengeteget küszködtünk a motor beállításával. Mind motorikusan, mind pedig futómű szempontból. Az viszont talán egy kicsit megnyugtat, hogy mások is látták a technikai problémákat és a végsőkig tartották bennem a lelket. A következő futam Indianapolisban lesz, amit már nagyon várok. Továbbra is keményen fogunk dolgozni, mindent megteszünk a jó eredményért.”

Roberto Favaro, menedzser: „Nagyon örülök, hogy ezen a versenyre több hozzáértő szakmabeli is kilátogatott és személyesen is tapasztalhatták a helyszínen, hogy milyen problémával küzdünk. Sajnos, hét verseny után nem tudtunk előrelépést mutatni, megtalálni a beállításokat. Nehéz így jól dolgozni, hiszen hiába szántuk tanulóévnek az idei szezont, sajnos a tanulás mellett túl sokat küzdünk a technikával, ami egyre inkább Peti fejlődésének kárára van. Azt tervezzük, hogy Misanoban egy másik motort próbálunk ki Petivel, mert ez a motor továbbra sem működik. Ha minden jól megy, szeptemberben kipróbálhatunk egy RSW Apriliat és meglátjuk, hogy azzal milyen eredményre jutunk.”