A legújabb szuperautókhoz hasonlóan karbonból sütött karosszériája van az itt látható Volkswagen Golf GTE Sport elnevezésű autónak, amelynek nagyjából annyi köze van a németek kompakt autójához, hogy onnan származik a váltó.

A 400 LE/670 Nm rendszerteljesítményű kábeles hibrid hajtásnál a belső égésű motor a Polo WRC-ben is használt 1,6 literes TSI 300 LE/400 Nm teljesítménnyel, ez az első tengelyt hajtja egy hatfokozatú DSG váltó közbeiktatásával, amelybe még egy 115 LE/330 Nm csúcsteljesítményű villanymotor is behajt. A hátsó tengelyen van egy második villanymotor, ennek 115 LE/270 Nm a csúcsteljesítménye. 4,3 másodperc alatt sprintel 100 km/órás tempóra, az Ausztriában engedélyezett 130 km/órás maximumot 6,5 másodperc alatt futja meg, a német autópályán 15,9 másodperc alatt gyorsult 200 km/órás tempóra és 280 km/h a csúcssebessége. Az akkumulátorban lévő energia legfeljebb 50 km megtételére elegendő, egyébként a szabványos mérési ciklus szerint 2,0 l/100 km az átlagfogyasztás – ezt még a Volkswagen se gondolja igazán komolyan.

A technikán és a karosszérián kívül is szolgál újdonságokkal a Golf GTE Sport, például három monitorból áll össze a műszeregység. A vezetőhöz legközelebbi a legkisebb, itt az aktuális okozat és az energiaáramlás követhető nyomon, a középsőn jelenik meg az energiaáramlás és az, hogy mennyi energiával tud segíteni nekünk az akkumulátor, a harmadikon a megszokott információkon felül (sebesség, hatótáv, satöbbi) az aktuális kört (például 16-ból a 9-ben járunk) és az ideális ívet is tudja mutatni – utóbbi például azoknak hasznos, akik életükben először elmennek a Nürburgringre, ahol rögtön tökéletes(hez közeli) kört tudnak menni. Az utas előtt is van egy kijelző, ahol a hossz- és keresztirányú gyorsulást, vagy az aktuális sebességet követheti nyomon. Nem áll szándékában a Volkswagennek a Golf GTE Sport megépítése, de azt azért elárulták róla, hogy a márka nagy teljesítményű autóinak jövőbeli fejlődési irányát vetíti előre.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!