A Nissan yokohamai főhadiszállásán mutatta be Latio néven lépcsős hátú kisautójának Japánban megvásárolható változatát a Nissan. A japán újságírók nagyon nem voltak kibékülve a dologgal.

Először is azt kifogásolták, a prezentáción fontos globális modellként beállított autót miért csak utolsóként kapják meg, amire nem nagyon tudott válaszolni a Nissan alelnöke, Katagiri Takao. Arra se volt nagyon válasz, hogy az ötszemélyes autó miért csak négy fejtámlával rendelkezik, az ilyen alapszintű biztonsági felszereléseken nem kellene spórolni. Az újságírók által felvetetett utolsó kifogással kapcsolatban azonban mi itt Európában csak annyit tudunk mondani: azt kapjátok, amit megérdemeltek. Azt kifogásolták, hogy az extra felszereléseket csak csomagban lehet kérni, és sokáig tart, amíg a nem raktáron lévő változat hajón megérkezik Thaiföldről.

A Nissan világszerte már félmillió darabot értékesített a Latio (másfelé Versa, Sunny, Pulsar, Renault Scala) típusából. Japánban csak 1,2 literes, 79 lóerős háromhengeres motorral és CVT váltóval adják az autót, a motorleállító alapfelszerelés. A Nissan a tervei között havi 1200 darab értékesítése szerepel.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!