A japán TommyKaira cég sportkocsikat épít a helyi piac számára, és ezt az alapot választotta  Green Lord Motors nevű konzorcium – tagjai többek között a Kiotói Egyetem, a Nidec és az Omron cégek – arra, hogy akkumulátoros-elektromos hajtással tökéletesítse. Az eredmény a TommyKaira ZZ EV elnevezésű roadster.

Egyelőre 99 darab autó legyártását vették tervbe, ami valószínűleg könnyen teljesül majd, hiszen egyáltalán nem elszállt az árazás, a 8 millió yen 17,8 millió forintnak felel meg. Ezért az összegért egyébként már egészen komoly tudást kapnak a kedves ügyfelek.

A TommyKaira ZZ EV mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre; a saját tömeg mindössze 850 kg, a hajtómotor csúcsteljesítménye 305 lóerő, maximális nyomatéka 415 Nm. Az egyedüli dolog, amiről le kell mondania a kedves vásárlónak, az a hatótávolság: a szabványos vizsgálat szerint 120 km-t tud megtenni egy feltöltéssel az elektromos roadster.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!