Kifejezetten adómegkerülési szándékkal készítették el a Mitsubishi Outlander haszonjármű változatát, amelyet utólagosan alakítanak át teherautónak, ennek megfelelően a szükséges minimumra korlátozódnak a változások a piactól függően Commercial illetve Van utónéven forgalmazott autónál.

Kipakolják az utastér hátsó részéből az üléseket, de az oldalsó műanyag burkolatokhoz már nem nyúlnak, így például a praktikus tárolófiókokat ott látjuk a raktérben. A hátsó oldalablakokat átláthatatlanná teszik, és egy válaszfalat is beépítenek a B oszlop mögé.

A műszerfalhoz már nem nyúlnak, az megfelel az alap-felszereltségű személyautónak, azzal a kivétellel, hogy a függönylégzsákokat is kiszerelik, mivel az a válaszfal miatt nem lenne képes megfelelően kinyílni. Egyedüliként 150 lóerős dízellel, összkerékhajtással és 6 fokozatú kézi váltóval lehet választani az Outlander haszonjárművet, amely 705 kg-os terhelhetőséggel bír, és akár 2 tonnás fékezett utánfutót vontathat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!