Noha világszerte kivezette  piacról a Colt nevet a Mitsubishi, Japánban még tovább él a márka a Colt Plus kombi révén, amelynek most mutatták be az alaposan felfrissített változatát.

A nálunk már a Space Star által váltott előző generációs alapra épülő autónak teljesen új orrot terveztek, és a megnyújtott hátsó rész is újraformált lámpákat kapott. Teljesen új a műszerfal is, amelynél az eddiginél nagyobb figyelmet fordítottak a multimédiás fejegység és annak csatlakozóinak elhelyezésére. Új a tolatókamera, a kulcsnélküli bejutás és motorindítás lehetősége, a kétzónás digitális légkondi.

A korábbi 1,6 literes MIVEC négyhengerest száműzték, helyette egy 112 LE/150 Nm teljesítményű 1,5 literes négyhengeres az egyedüli erőforrás, amelyhez alapáron adják a fokozatmentes automatikus váltót – hét előre programozott áttétel közül választhat a sofőr, ha manuálisan akar beavatkozni -, a szabványos fogyasztás 5,3 l/100 km. Japánban és Ázsia egyes országaiban fogják forgalmazni a Mitsubishi Colt Plust az eddiginek megfelelően.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!