Hamburg városának Schnelsen nevű kerületében július 30-án éjszaka riadóztatták a tűzoltókat, mivel egy Ferrari 360 Spider lángolt a Puckholm utcában. Mire a mentőegységek kiértek, az autó lényegében megsemmisült.

Ez már csak azért is rossz hír a tulajdonosnak – aki egyébként döbbenten nézte végig az oltási kísérletet – mert az autón lévő ideiglenes rendszám előző vasárnap (28-án) lejárt, tehát semmiféle biztosítás nem volt/nem lehetett az autón, és mivel közterületen parkolt, a lakásbiztosítás se fizet. A tettes el is mondta a rendőröknek a helyszínen, kit gyanúsít a gyújtogatással, de a hatóság nem volt elég gyors.

Egészen pontosan a nagyjából 70 000 eurós kárt elszenvedő – egykori – Ferrari tulajdonos hamarabb ért oda az általa gyanúsított személyhez. A riadóztatott rendőröknek rendzavarás miatt kellett nem sokkal később kimennie egy meg nem nevezett helyszínre, ahol a károsult és egy másik férfi szólalkozott össze. Az autón kívül egyébként egy kuka is megsemmisült a tűzben, utóbbi értékét nem számszerűsítették.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!