Az rendben, hogy a Seatnak ki kellett próbálnia a gyakorlatban is, tényleg megfelel-e az olasz rendvédelmi szervek követelményeinek a Pantera illetve Gazelle névre keresztelt, részben golyóálló Leon rendőrautó, de jó kérdés, hogy miért nem reális körülmények között végezték el a tesztelést?

Ha már, akkor jellemzően az után álló emberek lőnek rá a rendőrautóra, ehhez képest a gyári vizsgálat során daruval megemelt autó szélvédőjére tüzeltek – tehát azt vizsgálták, amikor egy emeletes házból lőnek a kocsira. A 22 mm vastag szélvédő állta a próbát, ahogy az oldalablakok is ellenálltak a rájuk dobott köveknek – az utastér első része B4-es védelemmel rendelkezik, tehát könnyű kézifegyverek ellen nyújt védelmet.

A Seat mérnökei egyébként alaposak voltak, a páncélozott ajtókkal is elvégezték az egyébként új típusok fejlesztésekor szokásos százezer nyitás-zárás tesztet, és jól vizsgáztak a megerősített zsanérok. A menetdinamikai vizsgálat során egyébként 200 km/órás tempót is elértek a prototípusokkal, úgyhogy nehéz lesz majd elmenekülni előlük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!