Olaszországban található a Mahindra európai központja, így érthető, hogy az indiai cég miért az IED Torino formatervező iskolát kereste meg legújabb ötletével, miszerint a végzős hallgatók tervezzenek innovatív belső térrel rendelkező kompakt autót.

Fiatal, 25-35 éves, gyermekes családok igényeit kellett szem előtt tartania a hallgatóknak, illetve azt, hogy a hétköznapi közlekedés mellett a szabadidő eltöltésére is alkalmas legyen a jármű. Ebbe az irányba szeretné elmozdítani jelenlegi, terepjárókból és pickupokból álló kínálatát a cég.

A diákoknak a külső- és a belső teret megmutató 3D-s terveket kellett készítenie, a zsűri ezt követően három pályaművet talált arra érdemesnek, hogy 1:4-es méretarányú modellként is megépítsék azt. A sárga-fekete Mahindra Bee Alex Vasil Imnadze alkotása, a Core nevű vörös egyterűt Denald Jasini és Michael Sebastian Ptak készítette, a Shroom nevű zöld-ezüst kisbuszt Aldo Maria Sica alkotta.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!