A legújabb trendnek megfelelően a Meriva típuson is végrehajtották az Opel mérnökei a modellfrissítést: a hűtőrács szélesebb lett és lejjebb került a kocsi orrán, új LED-es nappali menetfény került a fényszórókba és krómozott léc az oldalfalra. Azonban minderre még várnunk kell egy keveset, hiszen a bemutatóra csak januárban, a Brüsszeli Autószalonon kerül majd sor, és csak ezt követően lesz a piaci bevezetés.

Az átalakított megjelenéshez új motorok is járnak, amelyek már teljesítik az Euro 6-os előírásokat. Az 1,4 literes benzinmotoroknál csak a motorvezérlés minimális módosítására volt szükség, a 100 lóerős szívó-, a 120 és 140 lóerős turbós változatok változatlan teljesítménnyel folytatják, azonban az 5- és 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltókat alaposan átdolgozták, a turbósokhoz kérhető 6 fokozatú automatikus váltó pedig teljesen új fejlesztés.

A modellfrissítéssel egy időben csak az 1.6 CDTI 136 lóerős változata lesz az újdonság dízelfronton, ez nagyobb teljesítmény mellett nyújt alacsonyabb fogyasztást (4,4 l/100 km) az általa váltott 1.7 CDTI-nél, de még 2014 folyamán jönnek a kisebb teljesítményű, kisebb átlagfogyasztású változatok, amelyek a gyengébb 1,3 és 1,7 literes dízeleket váltják. A 120 lóerő teljesítményű 1.4 Turbo LPG változatlanul folytatja pályafutását.

Az utastérben az Opel IntelliLink elnevezésű fejegység elérhetősége jelenti a nagy változást, a 7 colos képátlójú érintőképernyővel. Módosították a FlexRail sokoldalú ülések közötti konzolt, amelynek egyszerűbb lett a használata és megnövekedett a hátsó lábtér is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!