Szuperautó-tulajdonosok tartottak nemrég egy kirándulást egy kanyargós hegyi úton, amikor az egyik résztvevő, egy McLaren MP4-12C tulajdonosa elveszítette uralmát autója felett. Az útról letérő gép inkább azért maradt az úton, mert elfogyott a lendülete, a szalagkorlát nem tartotta vissza, mert az egyszerűen befúródott az alá.

Mivel klasszikus értelemben vett becsapódásra nem került sor, a karbon utascella is jórészt épségben maradt, azonban a kocsi jobb oldala és a tető alaposan összeroncsolódott. Utas nem volt a kocsiban, az autóvezető is túlélte a balesetet, ami azonban egy nagyon fontos tényre világít rá: a normál autókra és teherautókra méretezett szalagkorlát nem kompatibilis a szuperautókkal.

A lapos orr egyszerűen befúródik a korlát alá, és igazából a tartóoszlopok fékezik le az autót. Kevésbé szerencsés esetben a szalagkorlát bele is fúródhat az utastérbe, a szélvédőn keresztül. Szóval egy jó tanács minden szuperautó-tulajdonosnak: óvatosan vezessen, mert csak magára számíthat baj esetén.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!