Nélkülözi ugyan a karosszériát a francia Mecancroc cég által Swincar néven készített elektromos pók (Electric Spider a becsületes neve az alkotásnak), de ettől eltekintve igenis autóval van dolgunk: négy kereke van, összkerékhajtása, kormánnyal kell vezetni és biztonsági öv szorítja az ülésbe a sofőrt.

A független felfüggesztést teljesen új szintre emeli a jármű, az egyes kerekek nagy mozgékonysága javarészt annak köszönhető, hogy kerékagy-villanymotorokat használnak, amelyek áramellátását a lengőkarban futó elektromos vezetékekkel meg tudják oldani, nincs szükség féltengelyre. De a különleges szerkezet nem csak reagál a terep egyenetlenségeire (igyekszik vízszintbe állítani a vezetőülést), de aktívan dolgozik is például úgy, hogy kanyarban bedől. Az egyszerűség kedvéért egyformák a felfüggesztések, azaz mind a négy kerék kormányzott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem véletlen, hogy még nincsenek műszaki adatai a szerkezetnek, se a villanymotorok teljesítménye, se az akkumulátor kapacitása nem ismert. Az ok prózai, a remek ötlet és annak gyakorlati megvalósítása után most tőkeerős befektetőt keresnek ahhoz, hogy (nagy)sorozatban is gyártani tudják a Swincar Electric Spidert. Attól függően, ki és mennyi pénzzel száll bele a projektbe, minden változhat – no persze a hihetetlen terpesztésű felfüggesztésen kívül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!