Három évvel ezelőtt szólalt fel a kínai állami média az ellen, hogy bizony az autók mellé állított lengén öltözött hölgyek gyakorlata nem szerencsés. Azóta is egyre-másra találkozni ilyenekkel a hatalmas ország területén megrendezett kiállításokon, úgyhogy az Erkölcsi Fejlődésért Hivatal bekeményített.

Ennek megfelelően az április 22-29. között megrendezésre kerülő Sanghaji kiállítás (az európai Párizs/Frankfurthoz hasonlóan évente váltják egymást a Pekingi Autószalonnal) szervezői megtiltották a modellek használatát. Az autókról és a technológiákról szól majd Kína legnagyobb szakmai kiállítása.

Először 2012-ben lett ügy a lengén öltözött hölgyekből, a Pekingi Autószalonon majd pár hónappal később a Chengdui Autószalonon történt az, hogy a lengén öltözött hölgyek sokkal jobban érdekelték a látogatókat, mint a járművek. Ekkor még csak figyelmeztették a szervezőket a hatóságok, hogy a “káros társadalmi hatás” miatt a jövőben tartózkodjanak az ilyen “vulgáris publicitástól”.

Azonban amíg ennek a két kiállításnak a szervezői megfogadták a tanácsot, addig a számos egyéb rendezvényen még mindig megesett az olyan, hogy az átlátszó felsőt viselő hölgyeket testszínű melltartóban állították oda az autók mellé. A Sanghaji autószalon mindenáron el szeretné kerülni az ilyen publicitást, főleg azok után, hogy a kínai állami televízió nemrég a lengén öltözött modellekkel látogatókat vonzó autókiállításokat elítélő tudósítást közölt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!