A BMW az aktuális 6-os sorozatot a GranCoupé tanulmánnyal kezdte megelőlegezni nekünk, mégis, a négyajtós karosszéria került utoljára az utcára. A legmeglepőbb az autóval kapcsolatban a 4+1 személyes utastér.

A karosszéria 111 mm-rel hosszabb a kétajtós kupénál és a kabriónál, a bővülés teljes egészében a hátul ülők kényemét szolgálja – feltéve, hogy csak ketten vannak. A 4+1 személyes üléskiosztás azt jelenti, hogy végszükség esetén hátul hárman is utazhatnak, de a gyár is inkább csak négyszemélyes kupéról beszél. Az 5-ös sorozathoz képest ugyan tíz centivel hosszabb a GranCoupé, azonban 7 centivel alacsonyabb is.

Három erőforrással lehet majd megvásárolni a BMW 6-os GranCoupét, a 3,0 literes dízel két turbóval 313 lóerőt és 630 Nm-t tud, a 3,0 literes benzines egy turbóval 320 lóerőt és 450 Nm-t szabadít a hátsó kerekekre. A 4,4 literes, V8-as benzines turbómotor teljesítménye 450 lóerő (650 Nm), ennél felár ellenében összkerékhajtás is kérhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!