Az azonos nevű tartománynak is nevet adó Chihuahua városában immár sokadik alkalommal rendezték meg az eredetileg légi parádénak indult Extreme Aeroshow nevű rendezvényt, amely az évek során egyre több látványossággal bővült, motoros és autós kaszkadőrök is szórakoztatják a közönséget.

Szombaton 19:30 körül történt a tragédia, amikor az egyik ugratást követően egy monster truck elszabadult, és a pálya mellett álló nézők közé hajtott. Hatan azonnal meghaltak, hárman a kórházba szállítást követően vesztették életüket, és amikor a monster truckot elvontatták, az óriási kerekek alatt még négy holttestet találtak. Mintegy hetven ember sérült meg, közülük negyvenet ápolnak még kórházban – a helyi hatóságok soron kívüli véradásra kérik az embereket.

Megkezdték a vizsgálatot, hogy műszaki- vagy netán emberi hiba történt. A videón jól hallható módon még akkor is padlógázon járt az elszabadult monster truck motorja, amikor megáll, de elképzelhető, hogy nem műszaki hiba miatt, mert a sofőr elveszítette eszméletét amikor az ugrást követően földet ért a járműve és ő beverte a fejét a bukókeretbe – márpedig ez utóbbinak nem lenne szabad bekövetkeznie, hacsak a biztonsági övvel nincs valami probléma, vagy nincs bekapcsolva.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!