Az eseményre ingyenes belépőjegyek a Renault valamennyi márkakereskedésében megtalálhatók, letölthetők a www.worldseriesbyrenault.hu oldalról, illetve a helyszínen is elérhetők, valamint a programra a Volánbusz is elindítja kedvezményes járatait az Árpád híd pesti hídfőjétől!


2008. július 5-én és 6-án tehát minden út a Hungaroringre vezet! Aki tavaly részese volt az eseménynek, felejthetetlen élménnyel – és akár egy-egy eredeti relikviával – lehetett gazdagabb. Aki pedig esetleg hezitált a tavalyi részvételt illetően, reméljük, idén a nézőink között üdvözölhetjük, hiszen a kétnapos, ingyenes rendezvény a változatos és színes programkínálatával – a legfiatalabbtól a legidősebbig – mindenki számára tartalmas kikapcsolódást és maradandó élményt garantál.

A látnivalók a pályán és azon kívül is várják az érdeklődőket, bár a programok gerincét a nemzetközi szériák látványos futamai képezik a Formula Renault 3.5 Series, az Eurocup Formula Renault 2.0 és az Eurocup Mégane Trophy kategóriákban. A versenyek szüneteiben azonban egy pillanatra sem pihenhet a mogyoródi aszfalt, hiszen Palik László az ING Renault F1 Team színeiben több alkalommal is megcsillogtatja vezetői képességeit egy igazi, Forma1-es autóval.
A több mint száz éves sportmúltra visszatekintő Renault felvonultatja legeredményesebb pilótáit és sporttörténelmi hőskorának egy-egy gyöngyszemét is, valamint a szintén több mint egy évszázados gyártói tevékenységének legszebb oldtimer-jeit.

A pályán kívüli programok pedig a „Familycity-ben” és a „Sportcity-ben” várják az érdeklődőket, például Forma1-es szimulátorokkal, kerékcsere versennyel, biztonság-és vezetéstechnikai pályával, ugrálóvárral, körhintával és arcfestéssel, légi bemutatóval, az aláfestésről pedig Eszményi Viktória és Heilig Gábor gyermekműsora, a Bikini zenekar koncertje és a szombati nap zárásaként az Old Boys gondoskodik, az est megkoronázásaként sötétedéskor pedig tűzijáték ragyogja be az eget.

És végül, de nem utolsósorban, egész hétvégén várja az érdeklődőket a nyitott paddock és boxutca – ez utóbbit a versenyek ideje alatt biztonsági okokból zárva tartják!) A legszerencsésebb látogatónk pedig egy élménykört is nyerhet – amennyiben helyesen tölti ki kérdőívünket – egy kétüléses igazi versenyautóval!

PROGRAMOK

Programok a pályán
• A 3 széria futamai (Formula Renault 3.5 Series, Eurocup Formula Renault 2.0 és Eurocup Mégane Trophy)
• ING Renault F1 Team bemutató

• Renault történelmi versenyautók bemutatója

• Oldtimer autók bemutatója

A WSR családi programajánlata:
• Forma -1 a kicsiknek is! Ezen a napon a legkisebbek is Forma-1-es pilótává válhatnak: egy igazi Forma-1-es pályán pedálos versenyautókban bizonyíthatják rátermettségüket!

• Ugrálóvárak és körhinta gondoskodik a legkisebbek szórakozásáról

• Renault Gyerek sátor: Ebben a sátorban is izgalmas programok várják a gyerekeket: az óriási biztonsági társasjátékkal könnyen megtanulhatják a legfontosabb közlekedési szabályokat. Az arcfestő sarokban tett látogatás után sok kiscica, kiskutya vagy lepke fogja színesíteni a kavalkádot. A fotósarokban a Forma-1-es pilótákkal fényképezkedhetnek, a rajzsarokban pedig megmutathatják, hogy milyennek képzelik el a jövő autóját.

• Éljen az F1! A Formula 1-es szimulátorok révén tehetik próbára a legbátrabbak vezetői tudásukat.

• Renault Design sátor: ahol a párizsi formatervezők és makett-készítők engednek bepillantást a „boszorkánykonyhájukba”.

• Tóth Ferenc légi bemutatója: A motorok nemcsak az aszfalton dübörögnek, hanem a levegőben is sportrepülőgép hasít: július 6.-án 12 órakor érdemes az eget kémlelni, hiszen Tóth Ferenc vitorlázó- és műrepülő- világbajnok kápráztatja el a nagyérdeműt a parádés mutatványaival.

• Zene, zene, zene! Eszményi Viktória és Heilig Gábor gyermekműsora, Bikini koncert és végül fergeteges buli az Old Boys-szal.

• A szombat estét látványos tűzijáték zárja!

• Gokart: A Hungaroringen található 461 méter hosszú gokart pályán mindenki kipróbálhatja, hogy „versenykörülmények” között milyen teljesítményt képes nyújtani a vadonatúj Mach 1, 200 köbcentiméteres 6,5 LE-s gokartok segítségével.

• Tesztvezetés a vezetéstechnikai pályán: 4 tanpályán: rántópados és ABS-pálya, körpálya, lejtő- és hegymeneti pályán gyakorolhatják az érdeklődők az extrém viszonyok közötti helyes vezetői magatartást.
(A tanpályára folyamatosan indulnak a buszos transzferek.)

• Kerékcsereverseny: a vállalkozó szellemű látogatók tesztelhetik saját részidejüket, hiszen a World Series by Renault ideje alatt kipróbálhatják élőben, mennyire nehéz az F1-es versenyautó kerekeit kicserélni! (A szakemberek a 4 kereket kevesebb, mint 5 mp alatt cserélik!)