A Formula 1 Európa Nagydíj idején Wolfgang Dürheimer, a Porsche AG Kutatási és Fejlesztési osztályának ügyvezető igazgatóhelyettese, egy 250 ezer eurós csekket adott át. Ezen felül átadja a Weissachban, a verseny- és próbapályák számára kifejlesztett gumifal technológiáját a Nürburgringnek – teljesen ingyen. Az egymáshoz rögzített gumioszlopok magja egy speciális hab, amely jelentősen növeli a biztonságot, különösen a rövid bukótérrel rendelkező zónákban.

„A Porsche számára magától értetődő, hogy hozzájáruljunk a Nürburgring-Nordschleife biztonságosabbá tételéhez. Ez a pálya egyedülálló a világon – egyfelől a legrangosabb versenyek otthona és rengeteg hobbiversenyző gyakorlóterepe, másfelől ez a létező legjobb tesztpálya a szériaautóink fejlesztéséhez” – magyarázza Dürheimer a támogatás okait.

Dürheimer szimbolikusan átadott egy hat gumioszlopból álló ütközőfalat is, ilyenek teljesítenek szolgálatot a Porsche saját tesztpályáján, a weissachi Kutatási és Fejlesztési Központban. A FIA által jóváhagyott egységek sokkal több energiát nyelnek el, mint a hagyományos gumifal, ráadásul egy ütközés után nem kell lecserélni őket, hiszen visszanyerik eredeti alakjukat.