A vadonatúj Kia Carnival

Az új Kia Carnival (rövid karosszériás) MPV, amelynek Genfben lesz a világpremierje, ez év nyarától kapható. A tetőtől talpig áttervezett Carnival (a piacok egy részén ’Sedona’) elektromos működtetésű kettős csúszó hátsó ajtóval és csomagtér ajtóval van felszerelve. A vadonatúj Carnival magasabb, szélesebb, de rövidebb, mint a korábbi modell. Az új, rövidebb tengelytávú modellt kifejezetten az európai vásárlók igényeinek szem előtt tartásával tervezték meg. Ennek a modellnek a hosszabb tengelytávú változatát tavaly mutatták be Észak-Amerikában és a többi piacon.
A Carnival újfajta előnyöket biztosít majd az MPV-vásárlók számára kulcsfontosságú területeken: tágasabb utastér, kényelmesebb ülések, a belső tér minőségi kivitelezése, sokoldalúság és ötletes kialakítás. A hét különálló ülés 2+3+2 rendszerben van elrendezve. A középső és a hátsó sor öt ülése külön-külön mozgatható, dönthető, lehajtható és kiszerelhető. Az ízig-vérig modern külső és belső megjelenésű, jobb teljesítményű és a gazdaságosabb üzemanyag-fogyasztású jármű két új, 185 lóerős benzines és dízelmotorral kapható. Azért, hogy a városi vezetés még könnyebb legyen, a Kia új, változtatható fordulókörrel ellátott (VRS) kormányrendszere tovább csökkenti a fordulási sugár hosszát.

A modernizált 2006. évi Kia Sorento

A Kia kiadós teljesítmény-rásegítéssel látta el a négykerék-meghajtású Sorento szabadidőautójának dízel- és benzinüzemű motorjait, ezenkívül a típus több jelentős kényelmi, minőségi és biztonsági szolgáltatással és megújult megjelenéssel is gazdagodott.
A 2006. évi Sorento európai vásárlói két nagy teljesítményű motorral felszerelt változat közül választhatnak: az egyik egy 170 lóerős, 21 %-kal megnövelt teljesítményű, továbbfejlesztett, változtatható geometriájú turbófeltöltővel ellátott dízelmotor, a másik pedig egy új, gazdaságos üzemanyag-fogyasztású, 3,3 literes V6 benzinmotor, amely 235 lóerőt meghaladó teljesítményre is képes.
Az áttervezett középső műszercsoportnak és a középső padlókonzolnak tetszetősebb a megjelenése és jobb minőségű anyagokból készült. Hátul megnövelték a lábak férőhelyét azáltal, hogy átalakították az első ülések támlájának formáját, és most a hátsó ülések is könnyebben állíthatók. A merész külső mindig dinamikus megjelenést biztosított a Sorentónak az utakon, és a Kia kreatív tervezőcsoportja még modernebb, elegáns és magabiztos imázzsal ruházta fel ezt a szabadidőautót.
A Sorento a Kia egyik legnagyobb sikertörténete: 2005-ben világméretekben csaknem 144.000 darab kelt el belőle.

Izgalmas új tanulmányautó

A C-kategóriás, ötajtós formatervre épülő vadonatúj tanulmányautó a kiállítás sajtónapján tartja világpremierjét.