Az új Berlingo 2008 második negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba a jelenlegi Berlingo további értékesítése mellett. Ez utóbbit számos országban továbbra is forgalmazzák Berlingo First néven.

Új Berlingo személyautó

Ez az a Berlingo, amely a szabadidős tevékenységek és a sokoldalú használhatóság iránti  növekvő igényekre ad választ.

Az új Berlingo is valódi multifunkcionális családi autó, de hangsúlyosabb formaterve, amely egyszerre dinamikusabb és figyelem felkeltőbb, még inkább megerősíti a márkához tartozását. Ráadásul kényelme – különös tekintettel akusztikai komfortjára – az ötajtós családi modellekhez teszi hasonlatossá. Az egyterűekből ismert praktikus megoldásokat is kínál (csomagtérajtó nyitható ablakkal, három önálló, külön-külön állítható hátsó ülés) és nagyszerű menettulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul 110 lóerős, részecskeszűrős HDi motorjának köszönhetően az új Berlingo az AIRDREAM jelölésre is jogosult, amely a Citroën legkörnyezetkímélőbb modelljeit illeti meg.

Új Berlingo kishaszonjármű

Ami az új Berlingo haszonváltozatát illeti, a kihasználható raktér nagysága, a hasznos terhelhetőség és a modularitás került leginkább előtérbe, hiszen ezek a legfontosabb tulajdonságok a professzionális felhasználók számára. Az új Berlingo tehát nagyméretű rakteret kínál (3,3m3 hasznos térfogat, akár 850kg-os hasznos terhelhetőség és 1,8m hasznos raktérhossz), így akár két EUR-raklapnyi áru is elférhet benne. Extenso® moduláris vezetőtérrel is rendelhető, így akár 3 méter hosszúságú rakományt is képes befogadni, hasznos térfogatát 3,7m3-re növelve, vagy alkalmassá válva három fő szállítására az első üléssorban.

Az új Berlingo vezetőjére és utasaira is különös figyelmet fordít, hiszen olyan vezetéssegítő és kényelmi megoldásokat kínál, amelyeket eredetileg személyautókra terveztek (lejtőn való elindulást segítő berendezés, mélységben és magasságban állítható kormány, C4 Picasso futómű, ESP).

Az új Berlingo bemutatkozása az új Jumper, az új Jumpy, és a kis újonc Nemo bevezetését követi a sorban. A Citroën ezzel történetének legszélesebb, legteljesebb haszonjármű-kínálatát nyújtja a profi szállítóknak az igények igen széles skáláját fedve le (2,5-től 17 m3-ig terjedő hasznos térfogat, és akár 2 tonnáig terjedő hasznos terhelhetőség).